Neem direct contact op met AMAN

lees verder

Schrijf u in als lid of vrijwilliger

lees verder

Gezocht: Huisartsen voor onderzoek naar blended care

Gezocht: huisartsen voor onderzoek naar blended behandeling de huisartsenpraktijk (BLENDING).

De druk op de huisartsenzorg voor de behandeling van depressieve klachten zal fors toenemen. Huisartsen en patiënten willen niet altijd starten met antidepressiva. Een kansrijk alternatief is de 'blended' behandeling: een combinatie van online behandeling en patiëntencontact, door uzelf of door uw POH-GGz. Deze aanpak is in de GGz zeer effectief gebleken, er is echter geen bewijs voor effectiviteit in de huisartsenpraktijk.

BLENDING onderzoekt de effectiviteit van de blended behandeling (ook wel 'blended care' genoemd) voor patiënten met depressieve klachten waarvoor de huisarts een antidepressivum overweegt. U blijft hierbij zelf de behandelaar. Huisartsen die meedoen krijgen kosteloos een training in e-mentalhealth aangeboden. Wij zijn op zoek naar huisartsen in Noord-Nederland en in de randstad.

Voor meer informatie zie www.blending.umcg.nl. Schroom niet om contact met ons op te nemen via onze onderzoeker Btissame Massoudi. U kunt haar bereiken via blending@umcg.nl of via 050-363 2969/06-44238408.