Neem direct contact op met AMAN

lees verder

Schrijf u in als lid of vrijwilliger

lees verder

Studiereis

Studiereis Nederlandse huisartsen 

Van 21 tot 30 mei 2011 hebben het AOF Amsterdam, samen net FAW Rotterdam, Shouf Shouf Marokko en AMAN een studiereis naar Marokko georganiseerd.
Deze reis stond open voor artsen en praktijkondersteuners uit achterstandswijken in Nederland. Uiteindelijk namen zo'n 70 huisartsen en ondersteuners hier deel aan.

Vanwege de grootte van de groep werd de groep gesplitst en reisde een groep door Noord- (Nador en Fes) en de ander een reis door Zuid- Marokko (Ouarzazate en Marrakech). De twee groepen kwamen in Rabat bij elkaar voor een conferentie met Nederlandse en Marokkaanse artsen.

Tijdens de reis werd kennis gemaakt met de praktijk van het Marokkaanse leven en de plaats van de gezondheidszorg daarin. Tijdens de afsluitende conferentie werd met collega's van gedachten gewisseld over enkele hete hangijzers in de zorg aan Marokkaans- Nederlandse patiënten. Diabetes, psychiatrie en oncologie zijn de ziektebeelden die centraal stonden in het programma.
Lezingen werden gegeven door Nederlandse, Marokkaans- Nederlandse en Marokkaanse artsen en deskundigen. Ziektebeleving en acceptatie van een chronische ziekte zoals diabetes, stoppen of doorgaan met behandeling in de terminale fase van het leven, schizofrenie bij Marokkaanse jeugd, waren enkele van de vele aspecten van de thema's die aan de orde kwamen.

Zie: Verslag studiereis Marokko mei 2011

groepsfoto tuin conferentiecentrum4